Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Jongeren: vraag belasting terug!

Geplaatst op: 06-03-2021, 10:59:11

Heb je een bijbaantje waarover belasting is ingehouden (dit kan dus ook een stagevergoeding of iets dergelijks zijn)? Check dan of je geld terug kunt krijgen van de Belastingdienst.

Omdat veel jongeren de ene maand niet of nauwelijks werken en de andere maand wel, wordt vaak te veel belasting ingehouden: de heffingskortingen van de maanden waarin (bijna) niet gewerkt is, zijn tenslotte nog niet benut. Jongeren (ook de minderjarige) met een bijbaantje of een stagevergoeding waarover loonheffing is ingehouden, doen er dus goed aan om te checken of ze recht hebben op geld van de Belastingdienst. In principe krijg je nooit meer terug dan er aan belasting is ingehouden.

In 2021 is het nog mogelijk aangifte te doen over de jaren 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020. Je kan dus nog geld terugkrijgen over de laatste vijf jaar. Maar je moet dan wel aangifte doen. Dit kan op verschillende manieren. De belangrijkste zijn de aangifte-app en de online aangifte. De app is alleen geschikt voor eenvoudige aangiften en kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden als er ook inkomsten uit \'overige werk\' zijn zoals oppasinkomsten. Wie echt niets wil missen kan beter de online aangifte gebruiken. Meer info op www.belastingdienst.nl/aangifte

Bron: nieuwsbrief FiscAlert van 5 maart 2021

Ga terug naar de vorige pagina